Érkeznek a reklámok a Messengerbe

messenger3
Világszerte jelenleg havi 1,2milliárd, Magyarországon körülbelül napi 4,5 millió aktív felhasználója van a Facebook üzenetküldő alkalmazásának, a Messengernek. A 2016-ban Mark Zuckerberg által bejelentett chatbotok és a 2017 októberében elindított új, Messengerre optimalizált Facebook hirdetések együttes használata az egyik legkorszerűbb és leginnovatívabb hirdetési platformot eredményezi.

A Facebook Messenger hirdetéseknek alapvetően két fajtája létezik. Az egyik a már megszokott FB hirdetési formátummal dolgozik, melyeken a CTA gombra kattintva a felhasználók üzenetküldést kezdeményezhetnek. A másik a szponzorált üzenet, mely esetében céged, márkád kezdeményez privát üzenetet az érdeklődővel, a hirdetés pedig a bejövő üzenetei között fog landolni. A folyamat olyan, mintha egy ismerősüktől kapnának üzenetet, ehhez azonban valamilyen módon korábban már kapcsolatba kellett kerülnie velünk.

messenger

A Messenger már korábban is célfelületként szolgálhatott egyes kampányok forgalmához, az új „hirdetési céllal” azonban a hirdetések olyan felhasználókra lesznek optimalizálva, akik nagyobb valószínűséggel kezdeményeznek beszélgetést brandünkkel.

messenger2

Miután sikerült az érdeklődőkkel chates kapcsolatba kerülnünk, jöhetnek a chatbotok. Ezek olyan robotok, melyek helyettünk kommunikálnak ügyfeleinkkel, követőinkkel, automatikusan válaszolnak kérdéseikre, lehetőségeket kínálnak fel számukra, és egyre szélesebb ügyfélszolgálati vagy értékesítési szerepet tölthetnek be. Ez az elmúlt pár év legnagyobb lépése ez a kommunikáció automatizálása felé, számos akár ingyenes szoftver közül választhatunk, melyek beállításához a legfontosabb teendőnk, hogy kitűzzük botunk célját. A jól programozott chatbotok legnagyobb előnye, hogy valós időben, személyesen tudnak foglalkozni a legkomolyabb érdeklődőikkel, automatikusan megválaszolják számukra kérdéseiket és személyes igényeik alapján ajánlhatják nekik a termékeket, szolgáltatásokat.

Érdemes megfontoltan bánni a Messenger hirdetésekkel, hiszen a felhasználók egyik legprivátabb szférájukba lépünk velük, arra a felületre, ahol a közeli ismerőseikkel, barátaikkal, szeretteikkel kommunikálnak, így ha folyamatosan hirdetésekkel bombázzuk őket, hamar leiratkoznak majd.

Számos nagyobb cég már aktívan használja a chatbotokat. A Globe Telecom hybrid botja például 50%-al csökkentette a személyes telefonhívások számát. A Sephora nevű kozmetikumokkal foglalkozó óriáscég egy egyszerű chates felülettel segít megtalálni a közelünkben fellelhető üzleteit, hirdeti szolgáltatásait és még időpontot is foglalhatunk, mindezt a Messengeren belül. A legújabb Tommy Hilfiger kollekciót egy chatboton mutatták be pillanatokkal a megjelenést után. A botot kipróbálók 87%-a visszatért, hogy kipróbálja újra a felületet.
(Források:
https://boommarketing.huhttps://goo.gl/V3gnJ4
facebook.com – https://goo.gl/JR8w83)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s