Hogyan készítsünk hatékony call-to-action felhívást a videóhirdetéseinkbe?

Az első kihívás, miután elkészítettük videónkat az, hogy rávegyük az embereket, hogy meg is nézzék! A második pedig az, hogy végezzenek vele kapcsolatban tevékenységeket (Pl vásárolják meg a termékünket).

Amikor erre gondolunk, rögtön eszünkbe jutnak azok a rémes reklámok, amelyekben azt harsogják, hogy Vedd meg ma, kettőt kapsz egy áráért! És ha veszel még egyet, akkor ingyen küldünk egy cicás fogpiszkálótartót is!
De félre ezekkel az extrém példákkal, egyáltalán nem baj, ha a videóban felszólítjuk a megtekintőket a vásárlásra. Van aki egy egyszerű Vedd meg-gel operál és van olyan is, aki finoman csak kiírja a webhelyének az url-jét a képernyőre. Ugyanakkor kérdéseket is feltehetünk a leendő vevőinkkel, ezáltal kicsit közelebb hozva a márkát hozzájuk.

3 féleképpen érheted el őket, hogy cselekedjenek: a videóban beszéd/felszólítás útján, szöveges felirattal vagy gomb elhelyezésével.

A Call-to-action-nek nem mindig kell arról szólnia, hogy Vegyél! Vegyél! Vegyél! Olyasmire is felszólíthatjuk a videó megnézőit, hogy látogassák meg a webhelyünket, informálódjanak, esetleg töltsenek ki egy űrlapot. Ne feledjük, hogy a vásárlók szeretnek utánanézni annak, hogy mit is vesznek. Végig kell vezetni őket az úton, amelynek a végső célja ugyanúgy az értékesítés lesz, de fontos, hogy eközben megfelelően informáljuk őket, ezáltal felkeltve az érdeklődésüket.

Legyünk egyszerűek

Az egyik formája annak, hogy cselekvésre ösztönözzünk az az interaktív videó. Erre jó példa a Vemoco videója, mely kétféle lehetőséget kínál a végkifejletre, mi döntünk. Az egyikben használják a termékünket és mit ad isten, happy end lesz a videó vége, míg a másikban nem használják a terméket és negatív lesz a végeredmény.

De beágyazhatunk közvetlen hívás gombot is, így egyből fel is hívhatnak mindent a leendő ügyfelek a további tájékoztatásért.

Tegyük felhívásunkat vizuálisan is jól láthatóvá! Sok videólejátszó nem hagy túl sok választási lehetőséget ezügyben, azonban mi megtalálhatjuk a saját kreatív megoldásainkat a problémára. Használjunk feliratokat a videónkban, mint a töltsd le! vagy a regisztrálj! de beletehetjük azt is, hogy mikor, pl: “most, limitált ideig”.

A Youtube-on kártyák és vége-képernyő hozzáadásával segíthetjük elő a cselekvést, mutatva ezáltal újabb videókat a megtekintőknek, de elkalauzolhatjuk őket a weboldalunkra is. Lehetőleg ne toljuk túl, ne jelenjen meg egyszerre a videón 5 féle fedvény és kártya, és persze az sem utolsó dolog, hogy mikorra időzítjük azok feltűnését a videóban. Igyekezzünk úgy betenni ezeket a kiegészítő elemeket, hogy ne zavarják meg a nézőt, ne takarjanak ki semmi fontosat.

A cselekvésre ösztönző felhívásunkkal ne terheljük le egyből a nézőinket, hagyjunk egy kis időt nekik, hogy képbe kerüljenek, hogy mi is ez, mit szeretnénk nekik átadni. Ne legyünk tolakodóak. A legjobb, ha a videó közepére tesszük ezeket a felhívásokat, de arra ügyeljünk, hogy illeszkedjen a videó menetéhez. Például ha a videó felénél még nem derülnek ki a termékünk vagy szolgáltatásunk előnyei, akkor még ne tegyük oda.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s