Bot! Küldj pénzt!

chatbotKevés olyan fintech cég van, ami már egyértelmű sikersztorinak számít, de a Transferwise abszolút ilyen. A 2011-es alapítású vállalat a nemzetközi, személyek közti utalások forradalmasításában látta meg a fantáziát, mára havonta 1 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolítanak rajta keresztül ügyfelei. Ráadásul mostantól akár Facebook chatbot segítségével is megtehetik ezt.

Anélkül, hogy túl mélyen belemennénk, a Transferwise modell lényege, hogy a rajta keresztül bonyolított utalások csak látszólag nemzetköziek. Valójában az egyes utalási szándékokat párosítja össze klasszikus P2P modellben, azaz ha A országból valaki X összeget utalna B országba, akkor keres B országban egy A országba szánt X összegű utalást, és kicseréli a címzetteket. Ennek eredményeként sokkal olcsóbbá válik az utalás, ráadásul nagyon gyors is, az esetek 90 százalékában egy napon belül teljesül.

A cég most Facebook Messengerbe integrált chatbotját tette elérhetővé az USA után Európában is, így a magyar felhasználók előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy chat ablakon keresztül küldjenek pénzt külföldre. Messenger chatbot lévén egy klasszikus menügombos megoldásról van szó, ami ráadásul angolul szól hozzánk, de nagyon jól megmutatja, miért is lehet jobb megoldás egy chatbot. Tegyünk vele egy próbát, aztán gondoljuk végig mennyire körülményes egy netbank felületen keresztül kezdeményezni ugyanezt, nem lehet a két élményt egy napon említeni. Emellett még némi kényelmi pluszt is kapunk, a chatboton keresztül ugyanis árfolyam követést is beállíthatunk, azaz a bot rendszeresen tájékoztat a két beállított devizanem átváltási árfolyamáról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s