“Snapchatesedik” az Instagram

A Vine bezárása kapcsán, annak okai között már megemlékeztünk arról, hogy az Instagram és a Snapchat egyre inkább a rövid videós tartalmak irányába tolódik. Arról azonban még nem írtunk, hogy a fenti két platform is egyre inkább hasonlít egymásra. A Facebook tulajdonában lévő Instagram pedig ismét tett rögtön két lépést ebbe az irányba. Részletek a bővebben gomb mögött.

ig-live.png (680×405)

1. Instagram update – Instagram Live

A Facebook Live mintájára, a felhasználók már az Instagram felületén is egy swipe-pal és egy kattintással tudnak indítani live stream-et, ahol az ismerőseik élőben követhetik az olyan rendkívül izgalmas mindennapi cselekvényeket, mint például az evés. Nem meglepő, hiszen mégiscsak ugyanarról a cégről beszélünk, annyi csavar azonban van nagy testvérhez képest, hogy a live stream megszűnése után a videó nem archiválódik a megtekinthető videók között, hanem eltűnik.

2. Instagram update – Eltűnő képek és videók

Ez a frissítés túl sok magyarázatot nem igényel, már az Instagram felületén is küldhetünk barátaink számára, akár a jóízlés határát is súroló, de “kit érdekel, mert úgyis eltűnik” képeket és rövid videókat. Lassan játszhatunk olyat, hogy mindkét alkalmazásról eltávolítjuk a skineket és az arculati elemeket, majd az nyer, aki meg tudja mondani melyik-melyik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s