Elbúcsúzik a Vine

A Twitter nemrég bejelentette, hogy a 2012-ben berobbant, a maximum 6 másodperces, végtelenített videókat összegyűjtő közösségi platform hamarosan elbúcsúzik. Mikor? Miért? A bővebben gomb mögött kiderül.

Egy korábbi cikkünkben már áradoztunk arról, hogy milyen kreatív lehetőségek és kihívások elé állította a Vine a közösséget, ezzel párhuzamosan pedig a márkákat is. Hat másodpercben emlékezeteset alkotni nem egyszerű, mégis ebben rejlik a platform nagyszerűsége. A videómegosztó felület 2012-ben kezdett el rohamosan terjedni, majd még ugyanabban az évben felvásárolta a Twitter. Ugyanaz a Twitter,  aki tegnap bejelentette, hogy az azóta nagyjából 39 millió videót regisztrált Vine költségcsökkentés áldozata lesz. Mit jelent ez? Megbukott volna a rövid videós tartalommegosztási forma?

A valóságban egyértelműen nem erről van szó, éppen ellenkezőleg. A Vine kezdeti népszerűsége olyan alkalmazások jelenlegi funkcionalitási körére volt hatással, mint a Snapchat vagy az Instagram. Ironikus módon, a spekulációk szerint pont azok a pillanatok okozták a Vine vesztét, amikor a két fent említett óriás belépett a rövid videós tartalmak piacára. Ilyen vetélytársak mellett már korántsem annyira nem meglepő, hogy elkezd csökkenni a Vine népszerűsége.

Arról még egyelőre nincs információ, hogy pontosan mikor és milyen formában fog megszűnni a Vine. Egyelőre még kérdéses, hogy a Twitter teljesen eltávolítja, esetleg inaktív állapotban meghagyja, és ezzel humoros videók temetőjévé válik.

A gyászhírre mi is csak egy vine-al tudunk reagálni. Emlékeztetőül, külön kattintással lehet felkapcsolni a hangot.

https://vine.co/v/eExDZngVJ2b/embed/simple

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s