Vertikális videó a Spotify-on

Spotify-ra is megérkezett a vertikális videóhirdetés egy sajátos kampány keretében: a “branded moments” hirdetések végignézése után 30 perc garantáltan reklámmentes zenehallgatás következik.

spotify-branded-moments-vertical-ads-468x312

Nem a Spotify az első, aki bevezeti ezt a videóhirdetési formátumot, de igyekszik speciális egyéni csavarjával eladni azt a hirdetőknek. A zene streamelő alkalmazás mindig is azzal fényezte magát hirdetői előtt, hogy sajátos élethelyzetekben, kontextusban tudja elérni hallgatóit, amire semmilyen más vetélytárs nem képes. Ebben lehet is valami, hiszen valószínűtlen, hogy munkához a “workout” playlistet indítja el a felhasználó és viszont, azaz jó eséllyel éppen megfelelő hangulatban fogjuk megtalálni hirdetéseinkkel. Ehhez persze jól kell megválasztanunk, mihez társítjuk a hirdetést, a “party” playlist kiválasztásakor valószínűleg kevesen gondolnak gerinckímélő matrac vásárlására, egy profi hangrendszer iránt azonban már biztosan fogékonyabbak.

Hogy érezzük az egyedi célzás, és a nem annyira egyedi formátum erejét, a Spotify jelenleg 70 millió ingyenes felhasználóval rendelkezik, akik időről-időre reklámokkal kénytelenek szembesülni, ha folytatni akarják a zenehallgatást. Ezt kiválthatják az említett branded moments hirdetésekkel, legalábbis 30 percig garantálhatják a zavartalan műélvezetet.Ennek feltétele persze, hogy az előre definiált playlistekből válasszanak, mivel az egyes hirdetések ezekhez vannak kapcsolva. A jelenlegi tesztidőszakban a Gatorade, a Bose, és a Bacardi próbálhatják ki az új formátumot, lehet tippelni melyik playlisteket próbálták ki.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s