5 Google technikai büntetés

I. Sandbox

Ez nem nevezhető klasszikus Google büntetésnek. Új weboldalak esetében egy bizonyos ideig mérsékelt bizalmat élveznek, az oldal gyengén teljesít a találati listán az értékéhez képest. A SEO szakemberek véleménye megoszlik a Sandbox létezését illetően, a Google soha nem erősítette meg hivatalosan, de nem hivatalosan több Google alkalmazott is elismerte a létezését.

Mit tehetünk ellene?

A rendszeres minőségi tartalommal, a jó minőségű linkekkel, integrált kommunikációs eszközök használatával lerövidíthetjük ezt az időszakot.

II. -950-es büntetés

Ennek a büntetésnek a létezése már hivatalosan is elismert Matt Cutts, a Google webspam osztályának vezetője által. A büntetés rövid lényege: az oldal helyezése a találati listán -950 helyezéssel hátrébb sorolódik a normál állapotához képes. Ha korábban az 5. találati eredmény volt a weboldalunk, akkor most a 955. lesz. Vigyázat, innét már csak egy lépés választ el attól, hogy a Google de-indexelje az oldalunkat!

 

-950

Mi a megoldás?

A büntetés fő oka az oldal túloptimalizálása. Szüntessük meg, majd kérjük a büntetés felülvizsgálatát. A felülvizsgálat menete itt elérhető.

III.Site wide

Ez a büntetés az egész domaint érinti, jellemzően meghatározott helyezés hátrasorolással jár. A büntetésnek sok oka lehet, például a Panda algoritmus side wide büntetést adott. A Panda célja, hogy kiszűrje a gyenge minőségű tartalmakat. Tehát, ha weboldalunk tele van reklámmal, mesterségesen generált silány tartalommal, akkor sajnos ez várható volt!

 

panda

Mi a megoldás?

Fel kell térképeznünk, mi lehet a büntetés oka! Minden eset egyedi, így érdemes szakértőt bevonni.

IV. Kulcsszó büntetés

A kulcsszó büntetés lényege, hogy az adott domain egy adott kulcsszóra kerül hátrébb a találati listán. Ennek az az oka, hogy a linkeink horgonyszövegei túl vannak optimalizálva. Például túl sok „marketing” horgonyszövegű link mutat ránk. Ez a büntetés a Google állatkert második lakójával lehet összefüggésben. 2012. április 24-től a Google Pingvin algoritmusa célkeresztbe állította a webspam tevékenységeket. Az algoritmus minden olyan elemet webspamnek tart, amely kifejezetten az algoritmus kijátszásával igyekszik előnyre szert tenni. Ilyen például a nem természetes linkhálózat, vagy a túloptimalizált, túl sok kulcsszót tartalmazó tartalom.

 

pingvin

Mi a megoldás?

Kerüljük a „fekete” linképítést és a rejtett kulcsszavak használatát. A „tisztességes” keresőoptimalizálásba fektetett idő meg fogja hozni a biztos sikert és ráadásként azért sem kell aggódnunk, hogy mikor kapunk büntetést.

V.De-indexelés

Ez a Google által kiszabott legsúlyosabb büntetés. Kikerülünk a Google adatbázisából, weboldalunk így egyáltalán nem jelenik meg a találati listán. Az így büntetett weboldalak súlyosan vétettek a Google irányelvei ellen. Az irányelvek itt elérhetőek. Arról, hogy biztosan de-indexelve vagyunk-e, egyszerűen meg tudunk győződni. A keresőbe írjuk be site:www.tedomained.hu. Ha erre a parancsra nincs találatunk, akkor nem szerepelünk a Google indexében.

deindex

Mi a megoldás?

A büntetésnek nagyon sok oka lehet. Keressünk fel egy SEO szakembert! Tárjuk fel, milyen okok vezethettek a büntetéshez és javítsuk ki a hibákat!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s