Ellentmondásos mobil videó

iphone-error

A saját mobil videólejátszó funkcionalitással rendelkező online platformmal rendelkező szolgáltatók mintegy harmada úgy gondolja, hogy felhasználóik tökéletesen elégedettek a szolgáltatással, ennek ellenére a másik oldalon csak 6 százalék vélekedik így. A tét, illetve a lehetőség óriási, hiszen a legpesszimistább előrejelzések szerint is a következő pár évben a mobiladatforgalom kétharmadát a mobil videó teszi majd ki.

A felmérést készítő Adaptive Media szerint a gyorsan változó felhasználói szokásoknak köszönhető az ellentmondás, amikkel a technológia nem minden esetben képes lépést tartani. Csak egy példát említve, 2011-ben az átlagember 21 percet töltött naponta mobilvideók nézegetésével, 2015-ben ez az időtartam már 76 perc.

A megkérdezettek többsége (93%) ennél még jóval több időt is fordítana erre a szórakozási formára, ha ne lenne annyi frusztráló velejárója. A leggyakoribb probléma a lassú töltési idő (61%), illetve az ebből származó járulékos problémák, így például a meg-megakadó lejátszás (50%). Ugyancsak sokat emlegetett hiányosság a rossz képminőség (50%), illetve az egyáltalán nem működő, hibaüzeneteket adó lejátszók (43%). A fenti problémák egy része nyilván eredhet a hálózat minőségéből is, de így is látszik, hogy rengeteg ember küzd olyan alapvető problémákkal a mobil videók kapcsán, amikre már réges-rég megoldást kellett volna találni a szolgáltatói oldalon.

Érdekes megfigyelni a másik oldalt is, a megkérdezett szolgáltatóknak csak 28 százaléka panaszkodott lassú betöltésre, és csak 17 százalékuk hibaüzenetekre. A legnagyobb problémája ennek a körnek az volt, hogy a videó nem igazodik megfelelően a kijelzőjük méretéhez. Általánosságban azonban elégedettek a saját szolgáltatásukkal, ami annak fényében különösen meglepő, hogy mindössze 7 százalékuk rendelkezik kifejezetten mobilkészülékekre optimalizált lejátszókkal.

Attól persze nem kell tartanunk, hogy rövid időn belül elégedetlen felhasználók özönlik el az utcákat, és barikádozzák el az érintett tech cégek irodáinak bejáratait, amíg nem kapnak jobb mobilvideó élményt, a szakmának azonban nagyon gyorsan reagálnia kell, hiszen minden egyes elvesztegetett perc miatt súlyos bevételektől esnek el.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s