Már a héten megjelenhet a Facebook új alkalmazása

Várhatóan már a héten új alkalmazással áll elő a Facebook csapata. A hírszolgáltatást nyújtó Notify app-pal a felhasználók minden fontos hírt valós időben kapnak meg, első körben olyan oldalaktól, mint a Vogue, a Mashable, a Washington Post, a CNN vagy a Comedy Central.

facebook

A facebookozók jelenleg is követhetik hírportálok anyagait hírfolyamukon, a teljes történetek elolvasásához azonban el kell hagyniuk a Facebookot. A Notify app használatakor erre nem lesz szükség, mivel a teljes cikkek elérhetők lesznek az appban, továbbá a felhasználók testre szabhatják hírforrásaikat, a Facebook pedig értesítéseket küld nekik az új hírek megjelenéséről.

Korábban a Facebook azzal próbálta felpörgetni a hírfogyasztást a mobil eszközökön, hogy elindította iPhone-on futó, Instant Articles nevű szolgáltatását, ami nagyon gyorsan, a saját felületén, azaz magán a Facebookon tölti be a hírportálok megosztott cikkeit. A felhasználók így gyorsabban és kényelmesebben olvashatnak tartalmakat, miközben a Facebook saját reklámeszközeit használhatja. Állítólag az erre érkező pozitív kiadói visszajelzések sarkallták a közösségi oldalt a Notify app megalkotására.

Az Instant Articles bejelentése nagyjából egybe esett az Apple News alkalmazásának bejelentésével, amely tulajdonképpen egy globális hírkereső és olvasó alkalmazás. A Google eközben az úgynevezett Accelerated Mobile Pages technológiával igyekszik a cikkek azonnali betöltését előidézni az okostelefonokon, amely technológiát szintén számos piacvezető hír és közösségi média oldal is alkalmazza (The New York Times, Guardian, Daily Mail, Twitter, Pinterest), hogy oldalaik egyszerűsített változataival elkerüljék a reklámblokkolást és a lassú betöltést egyaránt.

A Facebook Notify applikációja tulajdonképpen egy újabb fegyver a mobil reklámok megnyerésére, hogy végső soron a Google legnagyobb riválisává válhasson az mobil térben, de a hagyományos média oldalak számára is komoly fejtörést okozhat a jövőben, hogy a három legnagyobb internetes vállalat egyre inkább önálló médiaszereplőkké válnak.

A hivatalos információk szerint a Notify ezen a héten érkezik, azonban egyelőre nem tudni, hogy a magyar App Store-ban is megjelenik-e, vagy ez is USA-exkluzív lesz, ami idővel talán több országban elterjed.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s