Hogyan nyűgözd le a közönségedet Twitter videóval?

Nemrég írtunk arról, hogy a Twitter élesítette a videótartalmak megosztását. Nézzük meg, hogy üzleti szempontból miért okos választás az új funkció használata.

video-twitter

A Twitter videó az egyik legjobb módja annak, hogy egy teljesen új szemszögből szórakoztassuk, lekössük és „magunkhoz láncoljuk” a közönségünket. Amint megértjük, hogy hogyan működik a Twitter videó és milyen előnyökkel járhat ez az üzletünknek/vállalkozásunknak/márkánknak, rá kell jönnünk, megéri megtanulni és használni.

Hogyan működik?

Meglepő, de hihetetlenül egyszerű! Amikor Tweet-et írunk, nyomjunk a fényképező gép ikonjára, majd a Média gombra és csatoljuk a videónkat.

A beállításainktól függően lehet éppen akkor felvett videót (például egy iPhone kameráról) és régebben rögzített videót is csatolni. De akár a Vine nevű videómegosztó csatornánkról is megoszthatjuk a kívánt videót, hogy kicsit az ottani jelenlétünket is előtérbe helyezzük.

Arra kell figyelni, hogy ezek a videók maximum 30 másodperc hosszúságúak lehetnek. Habár ez nagyon kevésnek tűnik, de ezt az előnyünkre is fordíthatjuk.

Először is, ez a 30 másodperces időkorlát összhangban van azzal, hogy maga a Tweet posztunk is csak 140 karakter lehet. Pont ez a Twitter lényege, rövid, de velős üzenetek megosztása.

Másodszor pedig rengeteg tanulmány született arról, hogy egy videó az első 30 másodperc után a közönségének átlagosan 33%-át veszíti el, tehát egy 30 mp-es videó, a lehető leghatékonyabb a nézettség szempontjából.

Miután csatoltuk vagy felvettük a videónkat és kitettük a Tweetet, azt minden Twitteres láthatja. Ilyen egyszerű az egész!

twitter

A Twitter videó használatának előnyei

A Cisco 2015-ös mobilhasználat előrejelzése szerint 2014 végén az összes mobil adatforgalom több, mint 50%-a a mobil videókból állt Ez a szám várhatóan még tovább fog növekedni. Épp ezért az elsődleges előnye a Twitter videóknak üzleti szempontból rögtön láthatóvá válik: Lehetővé teszi, hogy a marketing üzenetünk abban a formában jusson el a felhasználóinkhoz, amit valóban használnak.

Vizsgálatok kimutatták, hogy a felhasználók 65%-a szívesebben tanul vizuálisan. Tehát, ha ugyanazt az üzenetet szövegként és videóként is feltesszük, a videó fog nyerni. Ezért a videóban közzé tett felhívások (call-to-action) is hatékonyabbak lesznek, mint a szöveg alapúak.

Használjuk kreatívan!

Az egyik leggyakoribb módja a márkák Twitter videó használatának, hogy élő közvetítéseken keresztül bemutatják az éppen aktuális történéseket. Például szervezhetünk egy vendég előadót a boltunkba, akitől lehet kérdezni Twitteren keresztül. Ahhoz, hogy minél több résztvevőnk legyen, akár az üzletben, akár a Twitteren, nem árt, ha előtte beharangozzuk az eseményt. A Twitter videónak hála így nem csak azoknak szól az esemény, akik fizikailag részt tudnak venni, tehát az adott városban laknak, hanem akár a világ másik részén élő érdeklődőinknek is. Ezáltal könnyebben eljuthatunk olyan emberekhez is, akikhez eddig a fizikai határok miatt nem tudtunk, érdekes, könnyed és szórakoztató videóinkkal.

Egy másik fantasztikus módja a Twitter videók kreatív kihasználásának és a felhasználók figyelmének a középpontba kerülésének, hogy a saját követőink által gyártott tartalom megosztása. Erre a legjobb példa a GoPro, akik a Twitteren rendszeresen közzéteszik követőik GoProval készített csodás felvételeit.

twitt

Ez nemcsak egy nagyszerű módja annak, hogy megmutassák a leendő vásárlóiknak, hogy valódi emberek miket csinálnak a felszereléseikkel, de a márkát is bemutatja egy teljesen új perspektívából. A GoPro kap ingyen tartalmat, a felhasználók pedig halhatatlanságot azáltal, hogy milliók látják az interneten a márka által is közzétett videót. Igazi win-win szituáció.

Tehát a tények: a videótartalom nagyobb hatékonysággal képes a közönség figyelmét magával ragadni. Ahogy a közösségi média nő és fejlődik, úgy egyre inkább az új és innovatív módokat kell megragadnunk, hogy el tudjuk kápráztatni követőinket. A Twitter videók használata pedig tökéletes csatorna erre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s