Most már tényleg komolyan veszi a Twitter a videókat

Nagy dobást hajtott végre a Twitter a napokban, amikor lehetővé tette a webes videófeltöltéseket, és még több pre-roll videó hirdetést jelentett be. twitter2

Bár a Twitter nem a mobilon a legerősebb, bizonyos funkciók, beleértve a videókat, mégis inkább ezen a csatornán futnak. Ezen próbált változtatni a közösségi oldal azzal, hogy webes felületen keresztül is lehetővé tette a videó feltöltéseket.

twitter

Mostantól ugyanis egy tweet közzétételekor már nem csak fotót, hanem videót is csatolhatunk a szöveges üzenet mellé, az „Add media” gomb segítségével, sőt, hamarosan GIF-keresőt és GIF-generátort is implementálni fog a cég – jelentette be a Twitter egy múlt heti konferencián, New Yorkban.

A videó hirdetések egy igen jelentős új bevételi forrást is jelenthetnek a Twitter számára: a marketingesek ugyanis igen könnyen elhelyezhetik 6 másodperces videó hirdetéseiket a platformon megjelenő professzionális videó tartalmak elé. Ráadásul ezzel a hirdetők a legrelevánsabb demográfiai jellemzőkre tudnak célozni. Hogyan? Az alkotók feltöltik videóikat, és úgy döntenek, hogy pénzt is szívesen keresnének vele. A hirdetők rákeresnek bizonyos videó kategóriákra, és egyéb kritériumokra, majd a hirdetésük automatikusan beillesztődik a legrelevánsabb videók elé.

Ez a hirdetési modell sokkal egyszerűbbé teszi a hirdetők életét, hiszen korábban közvetlenül a videó tartalmak megosztóival kellett felvenniük a kapcsolatot, hogy egy kampányt elindítsanak, és fizetniük kellett a Twitternek, hogy promotálja a tartalmat.

A hirdetéseket engedélyező videó feltöltők ráadásul a hirdetési bevétel 70%-át megkapják, szemben például a YouTube-bal vagy a Facebook-kal, ahol mindössze 55% illeti őket. Ezzel valószínűleg igen könnyen ráveszi majd a Twitter a felhasználókat a videótartalmak megosztására, különösen, hogy néhány celeb, illetve márka több millió követővel rendelkezik.

A Wall Street Journal cikke szerint a Buzzfeed, a Vox Media, az Aol, a Fox, az MTV, a Time, a Mashable, a Funny or Die és a Univision már meg is állapodtak a Twitterrel, hogy videóik elé hirdetéseket helyezzenek el, a partnerek száma azonban tovább bővülhet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s