Készíts saját appot a Pinteresthez

Idén márciusban jelentette be a Pinterest, hogy hamarosan új profiloldallal, videókkal és applikációkkal jelentkezik. Májusban meg is jelent a fejlesztői platform, amihez azonban csak néhány kiválasztott férhetett hozzá, mostantól viszont bárki szabadon fejleszthet appokat a Pinteresthez kapcsolódóan.

pinterest

A Pinterest hihetetlen gyorsasággal robbant be a köztudatba és vált népszerűvé, amihez a folyamatos fejlesztések is hozzájárultak. Nemrégiben tette közzé a cég, hogy a havi aktív felhasználóinak száma elérte a 100 milliót. Idén új profil oldallal rukkoltak elő, továbbá lehetővé tették a videók közzétételét is a felületen.

Tavasszal jelentették be azt is, hogy egy fejlesztői platformon is dolgoznak, amely lehetőséget ad a vállalatoknak arra, hogy az oldallal kapcsolatba lépő, a felhasználók által pinelt tartalmakon alapuló, azoknak többletfunkciót adó applikációkat fejlesszenek. Májusban el is kezdték tesztelni az API-t, azonban első körben csak korlátozott számú kiválasztott férhetett hozzá, az Egyesült Államok területén. A napokban azonban a Pinterest bejelentette, hogy a fejlesztői sandboxot megnyitotta a széles közönség előtt is, vagyis bárki fejleszthet appot, mindössze engedélyeztetni kell a Pinteresttel annak publikussá tételét.

Pinekre épülő appok

Az API használatával a külső alkalmazások fejlesztői a felhasználók által pinelt tartalomhoz juthatnak hozzá, ezeken alapulva olyan appokat tervezhetnek, amelyek a pineknek több funkcionalitást adnak. Mivel Pinterest elsődleges célja a felhasználó alkotásra, főzésre, utazásra inspirálása, az appok segítséget nyújthatnak az első lépések megtételében is. A cég példáként egy olyan képzeletbeli appot említett, amivel a pinelt receptek hozzávalóit lehetne megvásárolni interneten keresztül, e-kereskedelmi alkalmazás formájában. Ezen alapulva olyan szolgáltatásokat is lehetne tervezni, amelyek például a repülőjegy foglalást, vagy a Pinteresten látott, idézett könyvek rendelését könnyítenék meg.

Adatvédelem terén azonban szigorú szabályok érvényesek: bár a felhasználók pinjei javarészt publikusak, az alkalmazásoknak mégis a felhasználó jóváhagyását kell kérniük az adatok bekéréséhez, ami később tetszés szerint visszavonható. Az API továbbá nem ad hozzáférést a felhasználó aktivitásához és tevékenységeihez, szigorúan csak az általa kitűzött tartalmakhoz.

Az API májusi bevezetése a fejlesztők több mint 5000 applikáció ötletet nyújtottak be a Pinteresthez, a recept ajánlótól, az utazástervező alkalmazásokig. Emellett a Pinterest olyan cégekkel is együttműködik, mint a brit divatüzlet, a Topshop, amely a pinek alapján ruhadarabokat ajánl a felhasználóknak. A Topshop mellett a közösségi shopping oldal, a Yahoo által idén felvásárolt Polyvore is integrálta a Pinterestet, melynek eredményeként a Pinterestről az oldalra érkező forgalom 35%-kal emelkedett, míg a Polyvore oldaláról pinelt tartalmak megtízszereződtek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s