Youtube vs. Facebook – Round 2

A Facebook egyre inkább a Youtube trónjára pályázik, ezért fokozatos fejlesztésekkel egyre vonzóbbá teszi saját rendszerét a videófeltöltők számára. Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy ugyanaz a videó akár 52-szer akkora nézettséget és aktivitást hozhat Facebook-ra feltöltve, mint a Youtube rendszerén keresztül. A gigászok harca azonban folytatódik, a Youtube elég komolyan visszavágott. Egy mozdulattal eltörölték a Youtbe csatorna és a Facebook oldal összekapcsolásának lehetőségét.

A Facebook videómegosztó rendszer sikerére válaszként első körben a Youtube bevezette a következő videó automatikus lejátszásának lehetőségét, de az igazi pofont a nemrég bevezetett frissítés jelentette. Ennek keretében a csatorna beállítások közül eltűnt a kapcsolt Facebook oldal hozzáadásának lehetősége (a Twitter integráció továbbra is változatlan maradt).

YouTube Removes Facebook as a Connected Account for Creators

Mit jelent ez a gyakorlatban? A tartalomgyártók nem tudják többé beállítani a feltöltött videóik automatikus posztolását a Facebook oldalukra. Manuálisan továbbra is van lehetőség ezeket megjeleníteni, arról azonban még nincs egyértelmű konklúzió, hogy miként fog ez a változás hatni a megosztott videók statisztikai mutatóira. Becsléseink alapján nem túl kedvezően. További kérdőjel, hogy miként fog ez hatni a Facebook látogatottsági mutatóira és az oldal forgalmára. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

BTW! A felhasználóként történő videómegosztás továbbra is opció, a videók mellett egyelőre még mindig ott vigyorog a Facebook megosztás gomb.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s