Szolid csuklózás

Lassan a csapból is smartwatch folyik, sőt a ráírt alkalmazásokból sincs már hiány. A felhozatal sajnos egyelőre még nagyon vegyes, de azért már látni egy-egy olyan ötletet, ami nem a mobil egyszerű meghosszabbításaként tekint az új platformra, hanem annak egyedi sajátosságait alapul véve próbál valami merőben újszerűvel elkápráztatni. Most ezekből válogattunk párat.

android_wear_main-100352893-orig

Wear Aware

Ha felejtetted már el, hogy hova tetted le a telefonodat, akkor ez az alkalmazás neked készült. Nem kell többet megkérni a családtagokat, ismerősöket, hogy csörgessenek meg amíg ki nem derül, a takaró alatt, a hűtőben vagy a polcon bujkál a készülék. További funkcióként ráadásul csírájában elfojtható az ottfelejtett telefon problémakör, amennyiben ugyanis túl messzire kerül egymástól a telefon és az óra, utóbbi élénk rezgéssel pánikoltatja be az egyszeri, szórakozott felhasználót.

WearAware

At Work

Túl sokat dolgozol? Vagy épp túl keveset? Szeretnél megmerülni kicsit a 80-as évek blokkoló óra romantikájában? Bármi is legyen a helyzet, ez az alkalmazás válasz az imáidra. A munka kezdetét egy érintéssel jelzed, majd ahogy végeztél leállítod a számlálót. Emellett pedig… nos emellett pedig nincs semmi, lényegében egy szépen felöltöztetett, egyfunkciós stopper, de az eredeti ötletért azért jár a pont. Szabadúszóknak és kötetlen munkaidőben dolgozóknak még akár praktikus is lehet.

At-Workl.ist

A tűz, a kerék és a szeletelt kenyér után bizonyosan a papír cetli következik az emberiség legjelentősebb találmányainak sorában. Emlékeztetőket, tennivalókat, sőt bevásárló listát is írhatunk rá, amit aztán vagy egy laza mozdulattal otthon hagyunk, vagy csak már hazafelé találjuk meg a zsebünkben, szembesülve vele hogy jól elfelejtettük a kefirt. A profik persze már jó ideje telefonjukra bízzák a listák tárolását, az l.ist azonban egy-két fokozattal egyszerűbbé tette ezek elérését, hiszen már a készüléket sem kell előbányásznunk a zsebünkből, minden amit tudnunk kell, ott virít a csuklónkon.

L.ist

Pizza Navigator

Egyetemisták, az éjszakában élők, olaszok figyelem! Hála a jó égnek már nem kell céltalanul bolyongva keresgélni még ismeretlen városrészekben sem, mikor ránk tör az éhség és minden pillanat számít. A Pizza Navigátor személyében egy iránytűt kapunk, ami észak helyett a legközelebbi pizzázót mutatja, sőt még a távolságot is mutatja, így mindenki el tudja dönteni, megéri-e a túra.

Pizza

IFTTT

A mozaikszó az If This Then That rövidítése (ha ez akkor az), ami lényegében tökéletesen leírja az alkalmazás működését. Az IFTTT-vel a telefon által begyűjtött különféle információkhoz állítható be saját egyéni szabályrendszer, és ezekhez társítva riasztás. Ha például az időjárás előrejelzés magas UV értéket jósol, az óra figyelmeztet a naptej használatára. Ha egyes részvények árfolyama elér egy bizonyos szintet, akkor is kapunk riasztást. Lényegében a felhasználó szabja meg, hogy mihez, milyen szabályrendszert állít fel.

iftttLooksBehind

Személy szerint nekem azonnal az elképesztően rossz helyre szerelt, gyakorlatilag kizárólag cirkuszi törpék vagy pigmeusok által megközelíthető vízórám jutott eszembe az alkalmazás láttán, ami bármikor azonnali kapcsolatot épít ki a telefon kamerája és az óra kijelzője között. Így afféle vezeték nélküli periszkópként benézhetünk bármilyen elérhetetlennek látszó helyre.

Look-Behind.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s