Heti videó: BMW i3 – “Newfangled Idea”

Heti videó sorozatunk visszatér, méghozzá nem is akármilyen videóval. A BMW 2015-ös Superbowl reklámjában roppant ötletes módon hívta fel a figyelmet arra, hogy az új, i3 kódnév alatt futó, elektromos autójuk valójában mekkora újítást is hozott.

Mi volt a célja?
A készítők célja a márka egyik legújabb, tisztán elektromos hajtással működő termékcsaládjának piaci pozicionálása volt, mint a következő világmegváltó innováció. Mindezt annak ellenére, hogy a BMW i3 és az i8 modell alatt működő hajtásláncot megelőzően már több példát lehetett látni elektromos motorral működő gépjárművekre.

Mi volt az ötlet?
Az ötlet egyszerű, mégis nagyszerű. A reklámban a terméket az e-mail címekhez, ezáltal pedig magához az internethez hasonlítják. A szereplők 1994-ben ugyanolyan értetlenül állnak az e-mail cím létezése előtt, mint 21 évvel később az elektromos autók kipróbálásakor. Innen a szlogen is, mely szerint a nagy ötletek esetében idő kell ahhoz, hogy megszokjuk őket.

Milyen eredményt ért el?
A reklámmal a készítők saját terméküket gyakorlatilag egy olyan ötlethez hasonlították, amely alapjaiban változtatta meg a világot. A kreatív pozicionálási ötlet azonban mit sem ér, ha senki nem látja. Ennek megfelelően a reklámot levetítették a Superbowl döntő alatt, valamint a felhasználói megosztásoknak és a hatékony online kommunikációnak köszönhetően, a Youtube számláló is bőven 18 millió fölött jár már.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s