Ezek a változások érdekelni fognak, ha üzleti oldalad van a Facebookon! 2. rész

Folytatjuk a közeljövőben várható Facebook újítások listáját, melyek könnyebbé teszik az üzleti oldalak üzemeltetőinek életét és még az organikus elérések számát is növelni lehet velük, ha ügyesen használjuk ezeket.

o-SURPRISED-facebook

 • Smart Publishing
  Lehetetlenség volt eddig megjósolni, hogy mely cikkünk lesz népszerű a követőink között. Ám a Smart Publishing egy olyan új eszköz, mely képes lesz felismerni, hogy mi az, ami az embereket megmozgatja. Miután engedélyeztük oldalunkon a beállítást, a gyakran megosztott linkeket, melyek az oldalunkra mutatnak, fel fogja tüntetni követőink News Feedjében is. Ezek a linkek az oldalunkon nem jelennek meg, kapunk egy külön fület az Elemzések oldalon, ahol követni tudjuk a statisztikát, moderálni tudjuk a hozzászólásokat és oldalunkra is kiposztolhatjuk a nekünk tetsző linkeket.
  Ez a funkció még nem éles minden oldalon, így előre nehéz megmondani, hogy mennyire fog jól működni. Itt lehet majd beállítani: Page Settings –> Publisher Tools –> Smart Publishing.
 • Elemzések frissítése
  Az oldalunkon található Elemzések fog bővülni egy Top URL résszel, amely URL szinten jeleníti meg a megosztott linkjeid megosztásait. Például, ha egy híresség megosztja valamely linkünket, tudni fogjuk, hogy miért generált az a link oly nagy elérést. A felület is változik, sokkal kezelhetőbb és intuitívabb lesz, a statisztikai adatok pedig óránkénti lebontásban is elérhetőek lesznek majd.
  Miért jó ez az üzleti oldalaknak?
  Sose panaszkodtunk még, amikor a Facebook fejlesztette az Elemzéseket. Ezzel az új bővítéssel pedig pontosan láthatjuk majd, hogy ki hoz forgalmat az oldalunkra. Ez abból a szempontból is hasznos lehet, hogy kivel lesz érdemes a jövőben összedolgozni, partnerekké válni, vagy hirdetni nála.

example-insights

 • Call-to-action gomb az oldalakon
  A Like gomb mellé az oldalunk borítóképére kerül majd egy kis gombocska, mely cselekvésre szólít fel. Ezek lehetnek: Foglalás most, Kapcsolatfelvétel, Alkalmazás használata, Játék indítása, Vásárlás most, Regisztráció, Videó megtekintése. Eddig ezek a gombok csak a különböző hirdetéstípusokban jelentek meg, ám most az oldalunkról is egyenesen az appunkba, weboldalunkra irányíthatjuk a felhasználókat. A kattintásokat a Facebook is követi és mutatja is majd a jobb oldali „Ezen a héten” állapotsor kijelző oszlopban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s