Videógyártás az alapoktól – 4. rész

Bevetésre kész a Youtube csatornánk, elkészültek a videóink, elvégeztük a videók optimalizálását, de a nézettség továbbra sem növekszik. Mit lehet ilyenkor tenni? A videógyártás az alapoktól sorozatunk utolsó részében mozgóképes tartalmakkal kapcsolatos promóciós lehetőségeket mutatunk be (a teljesség igénye nélkül).

Keresztpromóció más csatornákkal

Elérhető olyan Youtube csatorna, amely hasonló célcsoport számára gyárt videókat, van már egy nagyobb feliratkozó bázisa, viszont mégsem tekinthető közvetlen versenytársnak? Érdemes lehet felkeresni őket bármilyen együttműködési tervezettel. Tipikusan ilyen megoldás, hogy a csatornánk ajánlásáért cserébe, mi is megtesszük ugyanezt. Mi lehet számukra előnyös egy ilyen modellben? Mivel a saját videónkat egyéb felületen is promóciózzuk, az együttműködő partner számára ez potenciális elérést jelent hirdetési költségek nélkül.

Youtube videó hirdetés

Az egyik leghatékonyabb eszköz, a Google Adwords rendszerén keresztül vásárolható, úgynevezett preroll videó hirdetés. Ilyenkor a videónk egyéb mozgóképes tartalmak előtt jelenik meg, a felhasználónak pedig 5 másodperce van arra, hogy eldöntse tovább akarja-e nézni a videót. Költséget kizárólag akkor számol fel a rendszer, ha a felhasználó valóban meg is tekinti a videónkat. Ideális esetben egy megtekintés költsége akár 10 Ft alatt is tartható. Erről a hirdetési formáról korábbi cikkünkben már részletesebben volt szó.

Egyéb közösségi média felületek

A Youtube mellett egyéb promóciós eszközök is képesek látványosat lendíteni a nézettségi mutatókon. Mindenképpen indokolt lehet az összes, saját közösségi média (Google+, Facebook, Twitter, stb.) felületünkre kiposztolni az adott videót. A Facebook oldal esetében érdemes lehet elgondolkodni az adott videót tartalmazó bejegyzés hirdetésként történő kiemelésén, amely az utóbbi időben az egyik legköltséghatékonyabb hirdetési formává vált. A poszt hirdetések célja, hogy a felhasználó bármilyen formában kapcsolatba kerüljön az adott poszttal (komment, lájk, megosztás, stb.), ezáltal pedig rajta keresztül vírusszerűen terjedjen az adott tartalom.

Blogok, hírportálok

Milyen típusúak a videóink? Viccesek? Esetleg edukációs hangvételűek? Vagy például egy adott gazdasági, vagy társadalmi problémára épülnek? A kérdés megválaszolása után egyszerűen át lehet gondolni, hogy milyen típusú blogok, hírportálok számára lehet releváns és érdekes a videónk. Érdemes azonnal el is küldeni számukra, így költségek nélkül elérhető az adott médiafelület saját közössége.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s