Hamarosan hozzászólásokban is kereshetünk a Facebookon

fb_searchBiztos mindenkivel előfordult már, hogy látott valami érdekes bejegyzést a Facebookon, amit később nem talált. Na, ez hamarosan megváltozik! A Facebook legújabb fejlesztésének köszönhetően kulcsszavas kereséssel könnyen megtalálhatjuk majd a vicces videót, az újságcikket, vagy barátaink tavalyi esküvői fotóit, melyeket megosztottak velünk. A frissítés első körben az Egyesült Államokban válik elérhetővé, de reméljük, hamarosan mi is használhatjuk azt!

Az olyan keresések, mint például a „my friends who like Coca-Cola”, a „my friends who live in Budapest”, vagy „My friends of friends who live near New York, New York and like Túró Rudi” természetesen továbbra is működnek, azonban meglehetősen körülményesek, hiszen teljes mondatokban lehet csak keresni velük. Hasznos lehet az ilyen keresés mondjuk akkor, hogy ismerőst keresünk egy adott városban, amit meglátogatunk, vagy ha olyan ismerőst keresünk, aki szeret például egy adott együttest, így elhívhatjuk a koncertre. Napi szinten azonban meglehetősen kevesen használják a keresés ezen módját Facebookon, ráadásul kizárólag angolul működik.

FacebookSearch1

Az eredmények a kereső szempontjából egyediek, személyre szabottak, és most bevezetésre kerülő új keresés esetében is csak akkor látunk valamit a találatok között, ha azt megosztották velünk.

A Google is kezdhet aggódni?

Facebook posztjainkkal, ha tetszik, ha nem, kritikusokká válunk: éttermekről, mobilalkalmazásokról, filmekről, hírekről, ruhatisztítókról, vagy akár egész városokról formálunk véleményt. Most, hogy már a Facebook posztok is kereshetők lesznek, ezek a vélemények is fontos értékké válnak.

Természetesen ezek a keresési eredmények is csak annyira érdekesek, amennyire a saját baráti körünk, ha keveset posztolnak, nem sok eredményre jutunk.

FacebookSearch2

Magyarul, a jövőben akár olyan kulcsszavakra is rákereshetünk, mint „fogorvos”, vagy „berlini klubok”, rengeteg valós tapasztalatra bukkanhatunk majd ismerőseink Facebook posztjai között, de az is kiderül, mennyire áradoznak barátaink egy-egy mozifilmről, mobilalkalmazásról.

Az új kulcsszavas kereséssel ráadásul képek is megjelennek majd a találati listában, amennyiben az adott kulcsszó szerepel a leírásában.

A kulcsszavas keresővel természetesen saját posztjaink között is keresgélhetünk majd, elég csak beírni a nevünket és egy kulcsszót mellé.

Ha tehát megbízható véleményre lenne szükségünk ismerőseinktől egy-egy márkával, helyszínnel, várossal, szolgáltatással kapcsolatban, a Facebook kulcsszavas keresője lehet leginkább segítségünkre. Talán idővel még a Google-re is veszélyt majd a kereső.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s