Így törne be a Facebook a munkahelyekre

FB

A Financial Times cikke szerint a Facebook már egy ideje dolgozik „Facebook at Work” elnevezésű új szolgáltatásán, mellyel az ületi social networking piacból is ki tudna szelni magának egy darabot. A cikk szerint az új oldal külsőre hasonló lesz a mostanihoz, azonban lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a személyes profiljuktól elkülönített, munkahelyi profilt is létrehozzanak és kezeljenek.

A Facebook állítólag már legalább egy éve dolgozik az eszközön, és már meg is kezdték a tesztelést külső cégekkel, tehát hamarosan élesben is megjelenhet. A lépéssel a Facebook a nagyvállalati közösségi hálózati eszközök piacára igyekszik betörni, olyan népszerű eszközökkel felvéve a versenyt, mint a Yammer, melyet a Microsoft vásárolt fel két éve. A Yammer egy olyan privát közösségi oldal, amelyet a felhasználó cégek saját alkalmazottai közötti közös munkához, kapcsolattartáshoz használhatnak. Az oldal céges felhasználói között a Fortune 500 cégeinek 85 százalékát képviselő alkalmazottak vannak. A vállalat honlapja szerint a közösségi szolgáltatásukat világszerte több mint 200 ezer cég használja, közöttük például a Ford, az LG vagy a Deloitte.

A Facebook jelenleg mintegy 1,3 milliárd havi aktív felhasználóval rendelkezik, amelyet most láthatóan azzal a körrel is igyekszik kibővíteni, akiket eddig jórészt munkáltatójuk tartott távol a közösségi oldal használatától munkaidőben. A vállalatok irányába történő bővítés tehát nem csak a felhasználók számát növelheti, de akár többletbevételeket is generálhat a Facebook számára.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s