A legötletesebb game trailer, amit valaha láttunk!

Kicsit elfogult a bejegyzés címe, de egyszerűen szóhoz sem jutunk. A Dead Island trailer készítői egyszerűen nem tudnak hibázni, már az első részhez készített videó trailer is közel tökéletes, ám az új játékukhoz készített videóval simán überelték önmagukat.

di

Az első rész trailerénél az érzésekre fókuszáltak a srácok az Axis Animationnél, így születhetett meg egy gyönyörű, megható zenei aláfestéssel megáldott, művészi, ám mégis sokkoló videó, mely nem mellesleg Cannes-ban elvitte az Arany Oroszlán díjat a Reklám kategóriában 2011-ben:

Ez volt a Techland fejlesztőcég eddigi legsikeresebb játéka, több, mint 5 millió eladott kópiával. Ez a szám borzasztóan nagy, ha összehasonlítjuk például a Starcraft 2. részének a 6 millió eladott darabszámával, főleg, ha hozzávesszük, hogy az már egy sokak által hájpolt, nagyon sikeres (11 millió eladott játék) 1. részt követett, mely meghozta az e-sportok népszerűségét is világszerte. Ez a játék pedig a semmiből érkezett egy tökéletesen megkomponált trailer videóval, mely gyakorlatilag 5 milliós példányszámú eladást hozott egymaga. Ha még mindig azon gondolkodunk, hogy mit számít egy jó game trailer, nézzük meg a számokat.

A második résznél az alkotók továbbmentek és csináltak egy olyan trailert, amit megnézvén még mi is kollektíven arra jutottunk, hogy azonnal játszani akarunk vele.

A Dead Island videó készítői szakítottak a régi, érzelemdús modellel és egy kevésbé megható, ám annál humorosabb és ötletesebb videót hoztak ki a játék 2. részéhez. Érdemes többször megnézni (ez a zene miatt nem fog nehezünk esni) és megfigyelni az apró kis részleteket. A videó csattanóját nem áruljuk el, bár az elején már sejthető a végkifejlet.
Az i-re a pontot az utolsó snitt teszi fel, melyben feltűnik egy óriásplakáton a “Get the body what you deserve” (Szerezd meg a testet, amelyet megérdemelsz) felirat – melyet többféleképpen is értelmezhetünk – egyszerűen priceless!

Íme a tökéletes game trailer hozzávalói:

  • tökéletesen kidolgozott figurák,
  • fekete humor,
  •  zenére vágott videó (a zene nem mellesleg tökéletesen illik a főszereplőhöz és nagyon fülbemászó is),
  • egy részletgazdag storyboard,
  • pár csavarral
  • apró kis fricskákkal megbolondítva
  • majd egy hihetetlenül kreatív lezárás.

Kíváncsiak várjuk majd itt is az eladási adatokat.

Ui: a zenéjét érdemes letölteni és úgy elmenni futni, hogy miközben hallgatjuk, vizionálunk magunk mögé pár zombit is. Garantált a megfelelő pulzusszám!)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s