Több a letöltés a Google Playben, de az iOS appokban még mindig több a pénz

app

A mobilapp-analitikára szakosodott vállalat, az App Annie legfrissebb negyedéves piaci jelentése szerint a Google Play áruházból letöltött appok száma mintegy 60 százalékkal meghaladta az iOS App Storeból történt letöltések számát.

A Google Playből történő letöltések számának növekedése ellenére az iOS 2014. Q3-as letöltései még mindig több bevételt generáltak, méghozzá mintegy 60%-kal. Az egyik lehetséges magyarázat lehet erre a Google Play letöltések számának fejlődő országokban megfigyelhető emelkedése, ahol a felhasználók kevésbé hajlandóak fizetni az alkalmazásokért.

Az App Annie szerint Brazíliában, Indonéziában és Indiában tovább nőt a Google Play letöltések száma a vizsgált időszakban, Indonéziában ráadásul kétszámjegyű negyedéves növekedés figyelhető meg immár két éve, a növekvő középosztálynak és a 4G lefedettség folyamatos emelkedésének köszönhetően.

Még mindig a játékok hozzák a pénzt

A jelentésből az is kiderül, hogy még mindig a játékok adják a Google Play bevételeinek legnagyobb részét világszerte, azonban az USA-ban és Dél-Koreában szinte kizárólag ennek köszönhető a bevétel-növekedés a harmadik negyedévben.

A kommunikációs és közösségi alkalmazások esetében szintén jelentős növekedés tapasztalható mind az iOS, mind Androidok esetében, a kategória élén pedig továbbra is a Facebook Messenger áll.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s