Végre! Like gomb a mobil alkalmazásokban is!

Manapság már nincs olyan honlap a földkerekségen, ahol ne lenne kint a Like vagy a Share gomb, így éppen itt volt az ideje bevezetni ezt a mobilalkalmazásokban is. Októbertől elérhető lesz a Like gomb a mobil applikációk felületein is, mind az iOS, mind az Android platformokon.

Beépíthetjük úgy is, hogy a Like gomb megnyomásával az appunk Facebook oldalára menjen a lájk, de az Open Graph protokoll segítségével gyakorlatilag az alkalmazás bármely része lájkolhatóvá válik.

Képkivágás

Hogyan tudod beilleszteni a Like gombot a mobil alkalmazásodba?

Először is találd ki, hogy hova szeretnéd tenni, melyik alkalmazásod azon része, ahol relevánssá válik a Like gomb.
Beteheted az alkalmazásod azon szintjére, ahol a felhasználó már elköteleződött mellette. Például ha ez egy játék alkalmazás szintekkel, akkor az 5. szint után érdemes bedobni (bal oldali kép), hisz ott már meg tudta ítélni a felhasználónk, hogy tetszik-e neki az alkalmazás vagy sem. Ez jó hatásfokkal működik, mert az emberek nagyobb valószínűséggel kattintanak a Like gombra és osztják meg elköteleződésüket másokkal, ha már ismerik az alkalmazást és esetleg kezdik is megszeretni.
Érdemes lehet még a Like gombot egyből a bejelentkezés után is tenni a főképernyőre. Ez akkor lehet sikeres, ha az appunk már eleve egy erős felhasználói bázissal rendelkezik (középső kép) vagy más platformokon is megjelenik és kipróbálható, hiszen a felhasználó már tudja miről van szó, így nem egy ismeretlen app-ot lájkol.
Tehetjük a Like gombot a főképernyőre is, vagy a beállítások közelébe, ez a metódus az új felhasználók körében is működhet, hisz a főképernyőre újra és újra visszatérünk (jobb oldali kép).

Célszerű tesztelni több helyen is, hogy leszűrhessük a konzekvenciákat és a kitapasztaljuk, hogy melyik pozíció vezet a legtöbb elköteleződéshez. A gomb helyzete a képernyőn is mérvadó, fontos, hogy illeszkedjen az applikációhoz és ne zavarja a műveleteket. Betehetjük a Like gombot egy pop-up ablakba is, de figyeljünk, hogy az a releváns pillanatban ugorjon fel, amikor a felhasználó kész az elköteleződésre.

Hozz létre egy élő és működő Facebook oldalt, amit szívesen lájkolnak a felhasználók.

Ha még nincs az app-odnak Facebook oldala, akkor ideje csinálnod egyet. Ez azért is hasznos, mert ott könnyebben fent tudod tartani az emberek érdeklődését, lekommunikálhatod a változásokat, újdonságokat, kialakíthatsz egy közösséget. Továbbá nem utolsó sorban könnyebben tudod hirdetni az applikációdat a Facebook Adverts segítségével is.
A mobil alkalmazásba ágyazott Like gombhoz mindössze egy kódot kell beépítened az appba:

iOS: https://developers.facebook.com/docs/ios/like-button
Android: https://developers.facebook.com/docs/android/like-button

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s