Létezik átugorhatatlan Youtube hirdetés? – Heti videó

Heti videó sorozatunk mostani részében egy olyan videót mutatunk be, amely kifejezetten hirdetésnek készült. Az egyik állatmentő szervezet megbízásából készült az alábbi “átugorhatatlan” Youtube hirdetés.

Mi volt a célja? Korábbi cikkünkben már alaposan körüljártuk a Youtube hirdetés kontra TV reklám témát, bemutattuk az 5 másodperc után átléptethető Youtube megállító videó hirdetést.  Ebből következően már a hirdetési célokkal készült videók előállításánál is érdemes figyelni az „5 másodperces szabályra”, azaz a videó első néhány másodpercének mindenképpen érdemes tartalmaznia legalább egy olyan vizuális vagy audió elemet, szöveges üzenetet, ami felkelti a felhasználó érdeklődését, motivációt biztosít arra, hogy tovább nézze a videót. Na igen, de milyen elem lehet hatékony? Nemzetközi kutatások szerint a felhasználók 94%-a gondolkodás nélkül a “Skip ad” gombra kattint, ügynökségek saját bevallása szerint pedig ez az arány még magasabb. Heti videónk ezt a maximum 6%-os megtekintési arányt próbálta túlszárnyalni.

Mitől lett sikeres? A készítők az érzelmi zsarolás és a humor eszközét választották. A főszereplő nemes egyszerűséggel bejelentette, hogy a „skip ad” feliratra kattintva a néző automatikusan halálos áramütésben részesíti a videón látható kutyát. Azzal, hogy a felhasználó nem kattintott a feliratra, „megmentette” a kutya életét, a szervezet pedig a megtekintés költségével egyenértékű adományt biztosított a menhelyek részére, a nézőt pedig felszólította arra, ha egy kutyát képes megmenteni, tegye meg többel is és adakozzon!

Mit ért el? Az érzelmi zsarolás kifizetődő volt, a hirdetés több, mint 26%-os megtekintési arányt ért el, továbbá a beérkezett adományok mennyisége sem az elhanyagolható kategóriába sorolható. Az eredmények tükrében érdemes kiemelni, hogy a videó előállítási költségei is minimálisak voltak, az alapötlet és az üzenet elvitte a hátán a hirdetést. Az megállapítható, hogy az 5 másodperces megállító hirdetési forma sohasem lesz átugorhatatlan, de a 6%-os megtekintési arány sincs kőbe vésve, egy kreatív ötlettel könnyen túlszárnyalható.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s