Figyelem: novembertől újabb Facebook változások jönnek!

Pár napja a Facebook bejelentette, hogy két fontos változtatást is bevezetnek november 5-től a nyereményjátékok szabályzatában és az általános oldal üzemeltetésben.

Facebook-Like-Logo

 

Azon játék alkalmazásokban, melyeknek kötelező vagy választható (app-on belüli) díjai vannak, fel kell tüntetniük mostantól ezt annak leírásában is, annak érdekében, hogy a felhasználó tudja előre, hogy nem ingyenes a játék.

A fontosabb változás azonban az lesz, hogy az eddig like-hoz kötött tartalom megtekintés, vagy nyereményjátékban való részvétel megszűnik. Mit jelent ez pontosan? Az egyes oldalak fejlesztőinek lehetőségükben áll olyan, úgynevezett kapukat létrehozni, melyeken csak úgy lehet „átlépni”, ha a felhasználó az oldal követőjévé válik. Bizonyos tartalmakat, cikkeket csak az a felhasználó tudja megnézni, aki like-olta az adott oldalt, illetve a nyereményjáték applikációknál is úgy lehet továbbmenni magára a játékra, ha a játékot indító oldalra kötelezően nyom egy like-ot. Miért volt jó ilyen kapukat használnia egyes cégeknek? Mert a Facebookon egy oldal tartalma nyilvános, bárki tud kommentelni és tartalmakat like-olni, a falon indított nyereményjátékokban is részt vehet, anélkül, hogy a rajongójává válna annak az oldalnak. Ezért építették be sokan ezt a kaput, hogy az oldal like száma is növekedjen.

likegate

Ez a kapu fog megszűnni november 5-től.
Továbbra is lehet majd buzdítani arra a felhasználókat, hogy kövessék oldalunkat, regisztráljanak be az applikációnkba, és így tovább, de többé nem kötelezhetjük rá őket.

Miért lesz ez jó az oldal tulajdonosoknak?
Mert igazi, releváns törzsközönséget szerezhetünk, akik valós like-okat adnak, valóban követni szeretnék az oldalunkat, nem pedig nyomás hatására cselekednek így. Így minőségi rajongóbázist alakíthatunk ki oldalunkon, mesterséges ösztönzés nélkül is és könnyebben megtalálhatjuk általuk a hirdetéseinkhez a megfelelő célcsoportot is.

Egy másik fontos változás már folyamatban van április óta, ez főként a felhasználókat érinti. Android és iOS operációs rendszerű telefonokon nem lesz más lehetőség, csak a Facebook Messenger nevű applikáció letöltésével lehet majd hozzájutni a Facebook üzenetekhez.

facebook-messenger-logo

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s