Heti videó: Girls Don’t Poop – PooPourri.com

Egy korábbi cikkünkben szó volt az online videók TV reklámfilmekhez viszonyított térnyeréséről, illetve arról, hogy miben nyújthat többet egy online terjesztett mozgóképes tartalom. De milyen is egy jó videó? Mitől lesz népszerű? Milyen típusú tartalmakban érdemes gondolkodni? A kérdések megválaszolására elindítottuk heti videó rovatunkat, ahol rendszeresen mutatunk be különböző általunk kiemelkedőnek vélt videókat.

Első körben a Poo-Pourri toilet spray bemutató videóját hoztuk példának. Miért tetszik nekünk? Olvass tovább a részletekért!

Mi volt a célja?

A videó célja egy innovatív, már-már zseniálisnak nevezhető termék bemutatása. A feladat nehézsége, hogy maga a termék olyan tematika (WC) köré épül, amely nehezen csomagolható konszolidált formában. A Poo-Pourri termék bevezető kampányának alappilére volt a bemutatkozó videó, amely egyszerű, mégis szerethető és humoros módon tálalta a terméket.

Mitől lett népszerű?

A videó népszerűségét a következő elemeinek köszönheti:

  • Maga a termék is érdekes
  • Gondosan kiválasztott szereplő
  • Átgondoltan felépített narráció összetettebb, mégis érthető kifejezésekkel és szófordulatokkal

Mit ért el?

A közel 30 milliós Youtube nézettség magáért beszél, azonban közel sem ez a videó egyetlen eredménye. Megjelentek a különböző, felhasználók által generált tartalmak paródiák és terméktesztek formájában, a főszereplőt több TV műsorba is elhívták interjúra, valamint a videó készítői is sikeresen generáltak további felhajtást a videó körül az “így készült” bakiparádé feltöltésével.

Mi a helyzet az értékesítési mutatókkal? Hogyan lesz a nézettségből eladott termék? A készítők a videót megtekintő, illetve a honlapot felkereső felhasználókat automatikusan remarketing listákba mentették, majd egyedi ajánlatokkal keresték meg őket a Google Display hálózatán. A retargeting/remarketing megoldásokról a Facebook által nyújtott lehetőségek viszonylatában már volt szó, hamarosan a Google és Youtube platformok által biztosított eszközökről is lehet olvasni a blogunkon. Egy biztos: a  Poo-Pourri weboldalán is követhető, jelenleg közel 5 milliós értékesítés pedig magáért beszél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s