Változnak a Facebook hirdetések: drágábbak is lesznek?

Az új oldaldesign váltás után a hirdetések is új köntöst kapnak. Valójában ez csak a jobboldali hirdetéseket érinti.

Jobb oldali hirdetések

A legfontosabb változás, hogy a hirdetések nagyobb képpel jelennek majd meg, vagyis kevesebb hirdetést láthatunk majd a jobb oszlopban, viszont azok minősége javul, hisz nagyobb teret kapunk az üzenetünk átadásának, termékünk népszerűsítésének, mely így vonzóbb lehet a felhasználóknak és nagyobb kattintási arányokat érhetünk el általuk.

right_side_facebook_ads

Ám ez azt is eredményezi majd, hogy bizonyos szegmensek hirdetései drágábbak lesznek, a jobb, relevánsabb helyekért folyó verseny miatt (csakúgy, mint a Google hirdetési rendszerében).

Hirdetések kezelése

Jó hír, hogy nem kell majd elkülöníteni a Hírfolyamba (News Feed) szánt kreatívokat a jobb oldaliaktól, mert ugyanakkora méretben kerülhet ki jobb oldali oszlopba is a hirdetésünk. Így spórolhatunk a hirdetéseink előállítási költségein és ugyanolyan látványos kreatívokkal operálhatunk, mint a Hírfolyamban megjelenők.

Mikorra várható az átállás?

A változások bevezetése folyamatos, néhány felhasználó már az új formátumban hirdethet, de a Facebook hivatalosan év végére ígéri az átállást mindenkinél, de ebben az átmeneti fázisban még támogatják a régi és az új formátumot egyaránt.
Összességében az új design letisztultabb, egyszerűbb lesz, jobb felhasználói élményt biztosítva ezáltal. A hirdetőknek pedig optimálisabb felületet biztosít majd látványosabb és kreatívabb hirdetések kihelyezésére is.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s