Új Facebook oldal megjelenés: mit kell tudni róla?

Június végéig fokozatosan átállnak a Facebook oldalak az új megjelenésre, összeszedtük, hogy mennyiben érinti ez az oldalak üzemeltetőit, mire érdemes odafigyelni.

teljes_oldal
Idővonal design változások:

Ami elsőre szembe tűnik, hogy egy hasábossá válik az oldal, tehát a bejegyzések olyan szélesen jelennek meg, mint a hírfolyamban, ezáltal látványosabbá válnak. Viszont az oldalon belüli kiemelés (Highlight) nem lesz teljes oldalas, mint eddig, hanem csak egy kék csillagos zászlót kap, tehát gyakorlatilag értelmét veszti.

timeline
Bal oldalra kerülnek külön kis boxokba az eleddig a cover alatt található elemek (például a névjegy, alkalmazások, fotók, események, stb.). Illetve a borítóképünk alatt is megmarad 4 darab, de csak szöveges formában. Ezek sorrendjét a Továbbiak fül alatt állíthatjuk.

coverblock1
Átkerül a bal oldali hasábba az eddig a jobb oldalon található Emberek és a Rajongóink által az oldalunk falára posztolt üzenetek. A bal oldali hasáb viszont csak egy ideig gördül, ha az aljára érünk, fixen marad. (Tipp: ezeket tudjuk rendezgetni, érdemes a legfontosabbat alulra tenni, hisz legördüléskor azon marad a figyelem.)

left_side
Ha ezek valamelyikére kattintunk, egy új oldalra kerülünk, ahol az új megjelenés esetén a coverblokk is megjelenik, míg a régiben csak egy butított fejléc árválkodott. (Bal oldalon a régi, jobb oldalon az új megjelenés látható)

diff
Applikációk átrendeződése:

Az eddig a borítónk alatt képpel megjeleníthető fix applikációk a múlté lesznek, csak szöveges formában (az alkalmazás neve) maradhat maximum kettő darab, az összes többi app-unk lekerül a bal oldali hasábba képi megjelenítéssel, azonban itt is csak 3 látszik majd, a többit a jobb oldali nyílra kattintva nézhetjük meg. A Kezelés gombra kattintva tudjuk változtatni boxaink sorrendjét. Az Emberek és a Névjegy fix, csak a többit tudjuk változtatni.

apps_
Oldal kezelésének változásai:

Leegyszerűsödnek az oldal beállításai is, a könnyen kezelhetőség jegyében, lesz egy szép nagy Beállítások gomb a cover felett (többek között) és szépen bal oldalra rendezve az összes beállítási kategória. Így másodpercek töredéke alatt megtalálhatjuk az épp nekünk kellő dolgokat.

settings
Eltűnik az admin panel fentről, helyette a cover mellé kerülnek ki a főbb számok (heti lebontásban: új kedvelések, elérés és az olvasatlan értesítések, üzenetek). A borító felett találhatjuk a kezelőgombokat.

admin_panel
Az oldalunk neve és kategóriája, a Tetszik, Követés és Üzenet gomb felkerül a cover képre, továbbá a profilképünk is jobban belelóg majd, így érdemes ennek megfelelően átalakítani a borító képünket.

cover_old

régi coverblokk

cover_new
új coverblokk

Tehát a Facebook oldalak designja szebb, letisztultabb lett, az oldalkezelés egyszerűsödött. Érdemes az új felületet végigbarangolni és a szükséges finomításokat elvégezni oldalunkon.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s